Občania môžu posielať svoje návrhy na Cenu primátora

08.02.2012 Bratislava

Bratislava 8. februára (TASR) - Bratislavská samospráva pripravuje deviaty ročník celomestského projektu Bratislava pre všetkých. \"Občania môžu navrhnúť významné osobnosti na Cenu primátora,\" informoval TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Návrhy na tohtoročných laureátov Ceny bratislavského primátora môžu predkladať vedeniu mestskej samosprávy neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, ale aj samotní obyvatelia. \"Jednotlivé návrhy na ocenenie konkrétnej osoby je možné zasielať do 6. apríla poštou na adresu kancelárie primátora s označením na obálke Cena primátora 2012, alebo elektronicky na adresu primator@bratislava.sk,\" vysvetľuje Andrassy. Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná s Bratislavou a základné kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného.

Projekt bude v tomto roku prebiehať počas tretieho aprílového víkendu. Brány hlavného mesta pre verejnosť však symbolicky otvorí už 20. apríla slávnostný galaprogram v Primaciálnom paláci, počas ktorého primátor Milan Ftáčnik odovzdá ocenenie – Cenu primátora Bratislavy na rok 2012.

Primátor mesta každoročne ocení štyroch až šiestich laureátov, ktorých mu na ocenenie odporučila odborná komisia. Organizátori nehľadajú známe tváre, ale osobnosti, ktorých často jednoduché životné príbehy zanechávajú výraznú stopu na živote mesta. V minulosti boli preto ocenení napríklad lekár, matrikárka, knihovník, hasič, ošetrovateľ zvierat, učiteľka či vinohradník.
 

Vyberte región